Powered by Blogger.
 

Tuesday, 23 August 2011

JOM! Kasih Ramadhan 2.0

0 comments


Alhamdulillah, Program JOM! Kasih Ramadhan kembali lagi pada tahun ini, dengan pelbagai program yang lebih besar dan bermanfaat. Memandangkan bulan Ramadhan semakin hampir meninggalkan kita, marilah kita bersama menyumbang bagi meringankan beban saudara-saudara kita di seluruh dunia. Program yang dirancang hasil kerjasama MedicMesir, JOM!, para pelajar serta ibu bapa ini telah bersetuju melancarkan JOM! Kasih Ramadhan 2.0.

JOM! Kasih ramadhan mensasarkan kutipan sebanyak LE 130, 000 dalam masa 5 hari bermula dari 23 Ramadhan sehingga 27 Ramadhan. Hasil kutipan ini akan disumbangkan kepada:

5 sasaran utama kami iaitu:
 1. LE 50, 000 akan disumbangkan kepada Islamic Relief, Mesir bagi tujuan pembinaan rumah anak-anak Mesir yang terdiri daripada anak-anak yatim, miskin & kurang upaya di Helwan, Cairo.
 2. LE 46, 000 akan disumbangkan kepada Program Kasih eShrin. Ia merupakan sebuah program yang akan menyumbangkan pack makanan kepad 50 keluarga miskin di Malaysia dalam 10 buah negeri & 120 keluarga miskin di Mesir khususnya di Tanta.
 3. Le 20, 000 akan disumbangkan kepada Somali Refugee camp. Sumbangan akan diagihkan kepada mereka bagi tujuan pembelian makanan atau ubat-ubatan.
 4. Le 4, 000 akan disumbangkan kepada penduduk Ghana. Sumbangan akan ditukarkan dalam bentuk 800 mushaf Al-Quran akan disumbangkan kepada penduduk islam Ghana.
 5. LE 10, 000 akan disumbangkan kepada orang-orang asli Cameron Highland. Sumbangan wang akan digunakan bagi tujuan perbelanjaan program komuniti pemeriksaan kesihatan orang-orang asli, Cameron Highland.
Bagi tujuan menyumbang:
 1. Sila niatkan sumbangan anda di dlam bulan Ramadhan ini dan anda bolehla mengisi borang sumbangan secara online dengan menekan 'klik untuk mendaftar' sumbangan anda:
 2. Kemudian, masukkan sumbangan anda ke akaun:
Malaysia: Mansoura consultancy (Maybank) 512802511290 atau kepada wakil-wakil pelajar
Mesir: Sampaikan terus kepada wakil-wakil muhafazah:-
 • Alexandria- Tengku Nurlisa & Muhammad Ashraf (Malaysia), Ruhaini Ruslan (Mesir)
 • Tanta- Tasneem, Siti Maisarah, siti Hawa Razali & Nabilah Omar (Malaysia), Amalia Nadrah (Mesir)
 • Mansoura- aiman Latiff, Kausar Radzi, Khairun Nisa, Nur Amanina Jamain & slina (Malaysia), Anan Mohamad Akmal (Mesir)
 • Al-Azhar- Siti Hajar Yunos, Munnawar, Faris Ramli & Naim CK (Malaysia), Farris Hanafi (Mesir)
 • Zaqazig- Shikin Nordin (Malaysia), Nik Muhd Fitri (Mesir)
3. Akhir sekali, emailkan slip pembayaran anda ke: jomcrew.info@gmail.com

Sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi:
 • Pengarah program: Aiman Jusri (Malaysia) +60133746393
 • Timb. Pengarah Program: Azizul Hakim Mahdi (Mesir) +20142970299
 • Sekretariet Program: Zahida +60173947297

0 comments:

Post a Comment